Ako na prípravu vynikajúcich francúzskych zemiakov? Čo budete potrebovať a ako postupovať? Dozviete sa v tomto článku...
Potrebné suroviny:
- Veľa zemiakov (zhruba 2 kilogramy)
- 6 vajec (5 uvarených natvrdo)
- Dobrú domácu klobásu
- Kyslú smotanu (400 ml)
- Šľahačkovú smotanu (taktiež 400 ml)
- Jedno maslo
- Soľ, čierne korenie a muškátový orech
Ako postupovať počas prípravy francúzskych zemiakov?
- Zemiaky uvarte v šupke a keď vychladnú, nakrájajte ich na kolieska.
- Aj klobásu nakrájajte na kolieska.
- 1 vajíčko premiešajte s kyslou a šľahačkovou smotanou.
- Osolíme.
- Vymastite pekáč a poukladajte naň krúžky zemiakov, klobásy a vajec. Obsah pekáča môžete okoreniť napríklad čiernym korením. Sem-tam pridáme trochu masla a opäť postupne pridávame jednotlivé suroviny, pokiaľ sa neminú.
- Na zemiaky vylejeme smotanovo-vajíčkovú masu.
- Pečieme v rúre pri teplote 220 stupňov (približne 30 - 40 minút).
- Počkáme, kým sa upečú do zlatista.
DOBRÚ CHUŤ!