Francúzske zemiaky

Ako na prípravu vynikajúcich francúzskych zemiakov? Čo budete potrebovať a ako postupovať? Dozviete sa v tomto článku...

Potrebné suroviny:

  • Veľa zemiakov (zhruba 2 kilogramy)
  • 6 vajec (5 uvarených natvrdo)
  • Dobrú domácu klobásu
  • Kyslú smotanu (400 ml)
  • Šľahačkovú smotanu (taktiež 400 ml)
  • Jedno maslo
  • Soľ, čierne korenie a muškátový orech

Ako postupovať počas prípravy francúzskych zemiakov?

  • Zemiaky uvarte v šupke a keď vychladnú, nakrájajte ich na kolieska.
  • Aj klobásu nakrájajte na kolieska.
  • 1 vajíčko premiešajte s kyslou a šľahačkovou smotanou.
  • Osolíme.
  • Vymastite pekáč a poukladajte naň krúžky zemiakov, klobásy a vajec. Obsah pekáča môžete okoreniť napríklad čiernym korením. Sem-tam pridáme trochu masla a opäť postupne pridávame jednotlivé suroviny, pokiaľ sa neminú.
  • Na zemiaky vylejeme smotanovo-vajíčkovú masu.
  • Pečieme v rúre pri teplote 220 stupňov (približne 30 - 40 minút).
  • Počkáme, kým sa upečú do zlatista.

DOBRÚ CHUŤ!

Odporúčame vám blog o liečbe nepríjemných bolestí a ochorení.