Pečené zemiaky s rascou

Skvelá príloha, ktorá sa hodí takmer ku všetkému.

Na prípravu pečených zemiakov potrebujeme:

Množstvo pre jednu rodinu (5 - 6 porcií):
  • 2 kilogramy zemiakov
  • rozmarín (podľa chuti)
  • slnečnicový olej alebo masť (8 polievkových lyžíc)

Ako postupovať pri príprave?

  • Rúru predhrejte na 200 stupňov.
  • Očistite zemiaky a nakrájajte ich na "štvrťky".
  • Zemiaky uvarte v slanej vode (varte ich zhruba 10 minút).
  • Zemiaky zlejte.
  • Do pripraveného pekáča nalejeme olej alebo masť.
  • Pekáč dáme do rúry približne na 5 minút, kým olej nebude horúci.
  • Do pekáča vložíme zemiaky a dobre premiešame.
  • Osolíme a podľa chuti okoreníme.
  • Zemiaky sa pečú cca hodinu, kým nie sú zlaté a chrumkavé.
Odporúčame vám blog o liečbe nepríjemných bolestí a ochorení.